Фаталният инцидент е станал около  01:40 ч. на пътя между

...
Фаталният инцидент е станал около  01:40 ч. на пътя между
Коментари Харесай

2 непълнолетни момчета загинаха след удар в дърво край Козлодуй

Фаталният случай е станал около  01:40 ч. на пътя сред селата Крива бара и Бутан. 16-годишно момче е подкарало кола " Мазда ", като в нея качил още шестима свои другари на възраст сред 12 и 17 години. Непълнолетният водач обаче изгубил надзор над ръководството, автомобилът изхвърчал от шосето и на към 20 метра се забил в крайпътно дърво.

При удара на място са починали две от децата - на 15 и 13 години. Те са били на задната седалка на автомобила. Останалите петима са откарани в болница с голям брой фрактури. Едно от тях е превозено до " Пирогов ". Други са настанени във врачанската болница.

Младежите са от селата Бутан, Крива бара и белослатинското Търнак. Загиналото 13-годишно момче е непосредствен роднина на водача.

Пробите за алкохол и опиати на момчето зад кормилото са негативни. Несъобразена скорост е евентуалната причина за злополуката. Колата е изхвърчала от пътя и след към 20-25 метра се е забила дървото. При огледа на място не е открит никакъв спирачен път, заяви на мястото на случая основен контрольор Христо Димитров - шеф на КАТ-Враца. Колата е конфискувана, обяснява се чие е, по какъв начин е взет ключът за него, с цел да се качат децата в нея, добави той.

По случая се води досъдебно произвеждане, следва да бъде назначена автотехническа експертиза, която да откри аргументите за злополуката.



Тежката злополука стана единствено денонощие откакто на 14 юни през нощта 15-годишен зад кормилото блъсна 73-годишен пешеходец в село Борован.


От началото на годината във Врачанско са станали над 60 тежки произшествия, при които са починали 9 души, сочи статистиката на полицията за първите пет месеца на годината. 

За последното денонощие в страната са станали 19 тежки произшествия, а от началото на юни - 310, при които са починали 17 души, а ранените са 382-ма, оказва се от данните на Министерство на вътрешните работи.

От началото на годината злополуките са 2673, с 210 починали и 3540 потърпевши. От Министерство на вътрешните работи допълват, че в съпоставяне със същия интервал на предходната година умрелите са с 10 души повече.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР